CINTA ITU INDAH

Thursday, November 15, 2012

SALAM MAAL HIRAH 1434...

Assalammualaikum... 

SALAM MAAL HIJRAH 1434 utk semua...

Alhamdulillah da msk tahun baru...sempena thn baru ni sy dgn bkobar2 nk post perkembangan baru sy yg lame x update ni..haha.. skang sy tersngat la xde masa... sibuk mnjalani tggjwb sbg isteri, ececeh... bz sbg freelance makeup also yg paling latest sy da jd bisneswoman taw!!...huhu.. klu yg mane xtaw tu.. sy skang da berjinak2 dlm perniagaan jual tudung, kain pasang dll... Alhamdulillah smbutan setakat ni menggalakkan... cara sy jual melalui rumah ke rumah n online jek... Syukur my lovely husband pn tolong bawakan kat opis die... klu mula2 dulu die malu tapi skang die yg semangat lebih..hehe.. alhamdulillah.. Yang mane dok kat IPOH saya sendiri akan hantar smpai depan pintu umah lagi!! hehe... ober x sy?! ;p

Skang da start cuti skolah... so, byk la yg booking utk makeup bertunang, nikah n bersanding...alhamdulillah rezeki kami sekeluarga... amin... ;) 

Oklah, saya stop kat sini dulu k... nnt bertemu lg dalam post2 yg baru k.. hehe... daaa...

assalammualaikum... ;)

ChentaZS.. =)

Sunday, May 6, 2012

Makeup Tunang Zanna ~ 06.05.2012

Hallluuuu... ;)

Ri ni saya de job makeup tunang Zanna kat Buntong, Ipoh Perak.. Actually Zanna ni sy kenal masa sma2 penah keje satu opis dulu. (Masa tahun 2008). So, jom cekidaut pic2 yg smpat sy amik tadi k... But before that, sy nk promote gak kat sini... sempat lagi tu.. hehe... 

**SESIAPA YG BERMINAT MENDAPATKAN KHIDMAT MAKEUP UTK MAJLIS TUNANG, NIKAH, SANDING, PHOTOSHOOT, OUTDOOR, DINNER DAN LAIN2... LEH LA HUBUNGI SAYA DI 013-454 1886 UTK SEBARANG PERTANYAAN YANG BERKAITAN SHJ.. TQ.. ;)

Ni Pic BEFORE Zanna... 

Pic AFTER





ni pic sy ngan zanna... ;)

Selamat Bertunang untuk Zanna... Tahniah, semoga ikatan yang terbina hari ni akan ke jinjang pelamin dan berkekalan ke akhir hayat k... amin... 

Itu saje utk kali ni... semoga berjumpa lagi di post akan dtg... hehe... assalammualaikum... ;))


ChentaZS =)

Thursday, April 19, 2012

Budi Bahasa Budaya Kita... INGAT TU!!



Last week aku naik hangin sgt!! tp jenis aku ni marah skejap jek... sok lusa reda dah la hangin aku... huhu... Tapi aku nk citer ni korang nilaikan la sdiri yek.. nk bg pendapat pun di alu2kan.huhu. ;)

Aku sbnarnya baek gak sblm ni ngan seorang Gugurl ni...sbb die bukan org jauh dalam hidup aku... da lame dah aku terperasan sikap die ni yang bahasa die kasar je ckp ngan orang even MAK die sdiri dalam bahasa kasarnya percakapan die ni agak kurang ajar... Gugurl ni umurnya 23 tahun, dalam umur yg dah 20 lebih mcm die ni aku rase x sepatutnya bersikap buruk camtu sbb aku rasa die da cukup matang n leh berfikir dulu sblm cakap... ni tidak, makk aiiihhh... cakap mmg biadap n kasar sgt!! 

De beberapa contoh kejadian yg terjadi depan mata kepala aku yg bagi pendapat aku rasa sgt biadap, x berbudi bahasa atau kurang ajar samaada dari segi percakapan die dan tingkah laku...

KEJADIAN 1:
Minta izin dgn mak die last minute sbb nak kuar berjimba2 mlm g Safari Nite.. (Kejadahnyeee!!) Korang bayangkan la da la nk g mlm selasa.... pastu kate terus nk tido umah kwn kat tepeng... sah2 la mak tu x kasi, pastu die tengkingnye mak die sbb x bagi die pegi... smpai menangis la org tua tu... adesss... sian... 

KEJADIAN 2: 
Masa die belajar makeup, 4 org dalam kelas tu... so, dieorg kena berpasangan n saling makeup muka pasangan masing... da abis je pasangan die m.up die terus die buang makeup depan sume orang include kwn yg tlg makeup die tu pun ade... x ke biadap tindakan die tu!!! kalo ye pun, ko x suka... bawa2 la blk umah buang m.up tu!! JAGA LA HATI ORANG SIKIT!! Sian muka kakak yg m.up die tu aku tgk... berubah air muka die... cnfirm la terasa... aduyaaiiii...

KEJADIAN 3:
Still masa tempat belajar makeup... Suami cikgu makeup ni tanya la sbb da tahu die dah bertunang... Kate suami cikgu ni, namenya Y kat Gugurl ni... "G keje tunang hantar n amik ke?" lebih kurang camtu la ayat si Y ni... Nak taw Gugurl ni jawab pe? "Byk cntik muka! pergi sendirik la!!!" Pehhh... ayat sedas die bg... yang si Y mcm terkejut dgr jwpn si Gugurl ni jawab!! so, pe korang rasa? x ke biadap n kuang ajar ke bahasa Gugurl ni?? aku yg ade situ rase mcm nk penampo laju2 pipi die!! xleh ke kamu jwb leklok.... jwb la.. " eh, xla... g keje drive sdiri..." haaa... kan senang!! sopan gak la bahasa camtu... ni tidak, ikut sedap mulot ko je jwb ngan org camtu!!! ko taw dak budi bahasa tu lambang keperibadian seseorang n keluarga... ni sure2 org ckp mak bapak ko x ajar ckp leklok.... huhhh!!! 

KEJADIAN 4:
Gugurl ni hempas pintu nk menunjukkan die marah kat kakak ipar die... nk tunjuk la beso kepala die la sbb umah tu umah die!!! Ce kalo ko tu menumpang umah kakak ipar ko tu, sure x berani ko nk hempas pintu kan??? laen kali kalo x puas ati ckp le depan2... settle face 2 face ape yg ko x puas ati.. baru gentle beb!! ni ko tunjuk perasaan plak... APE KES???!! 

So, kesimpulannya aku nak sgt anto si Gugurl ni ke KELAS BAHASA supaya die belajar cara2 adab nk bercakap dgn orang sket!!! Cara nk bercakap dengan orang yg pelbagai lapisan masyarakat!! baru betul... ni sume golongan x kira org tua ke, pangkat abang ke, kakak ke, sume die ikut sedap jek die cakap!! seumpama die ckp ngan kwn2 die jek... ntahhh laa... x payah sembang la, aku rase die ni sorang kwn pun x berkenan dgn sikap n mulut die... yang tahan cuma tunang die jek!! itupn kalo ye, mane nk taw dlm hati pun dah meluat ngan sikap Gugurl ni...huhu... Lu Pikir la sendirik!! huhu...

Tapi skang aku sabo je lg... belom smpai tahap aku nk sound die depan terus je... sbb aku taw kalo aku da sound nnt confirm la smpai mati die sentap tahap gaban ngan aku... lgpun aku ni bukan la nk cari musuh ngan orang... tapi perlu di ingat setiap BATAS ADA HADNYA... huhu... chekidautt!!! ;p

Sekian luahanku... ;p

ChentaZS =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...